Preskoči na glavni sadržaj

Poslovanje poduzetnika u djelatnosti proizvodnje kruha; proizvodnje svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača u 2021. godini

U 2021. godini MLINAR PEKARSKA INDUSTRIJA d.o.o. iz Zagreba prva po ostvarenim ukupnim prihodima i broju zaposlenih

U djelatnosti proizvodnje kruha; proizvodnje svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača (NKD 2007 10.71) u 2021. godini, prema podacima iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja za statističke i druge potrebe, poslovao je 928 poduzetnika, kod kojih je bilo registrirano 15.033 zaposlenih, što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje broja zaposlenih za 0,6%.

Ukupni prihodi poduzetnika, čija je pretežita djelatnost proizvodnja kruha; proizvodnja svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača, ostvareni u 2021. godini, iznosili su 4,9 milijardi kuna, što je povećanje za 11,5%, u odnosu na prethodnu poslovnu godinu. U istom razdoblju, poduzetnici su zabilježili i povećanje ukupnih rashoda za 13,7% te iskazali pozitivan konsolidirani financijski rezultat, u iznosu od 21,2 milijuna kuna, što je za 79,5% manje, u odnosu na 2020. godinu. Od ukupnog broja poduzetnika u djelatnosti, s dobitkom je poslovalo njih 589 ili 63,5%.

Među poduzetnicima u djelatnosti proizvodnje kruha; proizvodnje svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača, najveće ukupne prihode ostvarilo je društvo MLINAR PEKARSKA INDUSTRIJA d.o.o. iz Zagreba (682 milijuna kuna). Najveću dobit razdoblja iskazala su društva iz Zagreba: PEKARA DUBRAVICA d.o.o., u iznosu od 19,7 milijuna kuna i MLINAR PEKARSKA INDUSTRIJA d.o.o., s 19,4 milijuna kuna dobiti.

Promatrano na razini županija, najviše poduzetnika iz djelatnosti proizvodnje kruha; proizvodnje svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača, ima sjedište u županijama: Grad Zagreb (212), Splitsko-dalmatinskoj (110) i Zagrebačkoj županiji (73).

Prosječna mjesečna obračunata neto plaća među poduzetnicima u djelatnosti proizvodnje kruha; proizvodnje svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača u 2021. godini iznosila je 4.636 kuna, što je za 4,6% više u odnosu na 2020. godinu, ali i za 27% manje od prosječne mjesečne neto plaće zaposlenih kod poduzetnika na razini RH (6.350 kuna).

Više informacija dostupno je info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju.

Cijeli članak: Rezultati poduzetnika u proizvodnji kruha peciva i slasticarskih proizvoda u 2021.

Tablica: Rezultati poduzetnika u proizvodnji kruha peciva i slasticarskih proizvoda u 2021.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.