Preskoči na glavni sadržaj

Online predaja godišnjih financijskih izvještaja

Predaja godišnjih financijskih izvještaja poduzetnika (GFI-ja)

Online servis namijenjen je za dostavu godišnjih financijskih izvještaja poduzetnika za statističke i druge potrebe i javnu objavu onih obveznika koji su svoje izvještaje do sada predavali u poslovnicama na elektroničkom mediju (USB, CD) ili u papirnom obliku.

Za slanje izvještaja online putem online  korisnici mogu koristiti certifikat na osobnoj iskaznici (OI) ili bilo koji drugi digitalni certifikat s kojim pristupaju ostalim e-servisima (npr. e-Porezna i slično).

Predaja GFI-ja putem PDF obrasca

GFI možete predati isključivo putem PDF obrasca (Izjava), koji možete preuzeti unutar Online servisa za predaju dokumentacije. GFI se prilaže u Excelu, a ostala dokumentacija za javnu objavu u PDF-u. Izvještaj nije moguće dostaviti niti na jednom drugom obrascu.

U PDF obrazac (Izjava) je potrebno učitati datoteke i potrebne priloge koji sačinjavaju GFI. Uz ostale podatke, potrebno je popuniti izjavu o tome jeste li ovlašteni ili opunomoćeni za predaju godišnjeg financijskog izvještaja te priložiti potrebnu dokumentaciju. 

Odjednom je moguće učitati neograničen broj dokumenata ukupne veličine do 15 MB.

PDF obrazac (izjava) je nakon popunjavanja i dodavanja priloga nužno lokalno potpisati elektroničkim potpisom bilo kojeg izdavatelja, koristeći bilo koju potpisnu aplikaciju (Web e-Potpis, e-Potpis Oblaku, Adobe Reader itd). 

Ispravno popunjeni i potpisani obrazac potrebno je učitati putem online servisa.

Predaja financijskih izvještaja neprofitnih organizacija i tromjesečnih izvještaja poduzetnika

Online možete predati financijski izvještaj neprofitnih organizacija te tromjesečni izvještaj poduzetnika, ako nemate preduvjete za registraciju na web aplikaciju RGFI – Predaja BIL-NPF i PR-RAS-NPF, PR-RAS-NPF, G-PR-IZ-NPF i TI-POD. Pri tome je nužno popuniti isključivo PDF obrazac unutar servisa, u kojega prilažete slijedeće priloge: 

  • popunjeni financijski izvještaj u Excel 97/2003 formatu (naziv datoteke mora završavati sa “.xls“, ne “.xlsx“)
  • rukom potpisanu i skeniranu referentnu stranicu financijskoga izvještaja, u PDF formatu

Način popunjavanja PDF obrasca detaljno je opisan u Korisničkoj uputi za online servis.

Ako nemate preduvjete za registraciju na web aplikaciju RGFI, GFI možete predati putem online servisa. 

Korisnici web aplikacije Registar godišnjih financijskih izvještaja (RGFI) svoje godišnje izvještaje dostavljaju na isti način kao i prijašnjih godina, putem web aplikacije RGFI, uz korištenje Fina kriptouređaja (USB stick).

Korisnici koji imaju certifikate izdane u nekoj od banaka, prijavu na web aplikaciju RGFI i dodavanje punomoći za druge poslovne subjekte (svoje klijente) trebaju obaviti isključivo u toj banci. 

Preuzmite Obrasce za predaju godišnjih financijskih izvještaja

Više informacija o predaji godišnjih financijskih izvještaja poduzetnika.

Više informacija o predaji financijskih izvještaja neprofitnih organizacija.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.