EU - LOGO
   
English
header poslovni subjekti.jpg
 
web servisi
info BIZ
Registar godišnjih financijskih izvještaja
RGFI JAVNI PODACI
Jedinstveni registar računa
WEB BON
Upisnik založnih prava
Registar koncesija
e-REGOS
e-Račun
Registar korisnika e-RAČUNA
e-Arhiv
Web e-Potpis
Verifikacija elektroničkog potpisa
Verifikacija elektroničkog potpisa
Transparentno.hr
 
POSLOVNI SUBJEKTI
INFORMATIČKE TVRTKE

Informatičke tvrtke koje će obveznicima uspostavljati sustav fiskalizacije, za potrebe testiranja sustava mogu zatražiti izdavanje Demo aplikacijskih certifikata za fiskalizaciju.

Demo aplikacijski certifikati se ne naplaćuju, a izdaju se na razdoblje od 2 godine. Da bi se isti dalje mogli koristiti potrebno je napraviti obnovu certifikata, a postupak obnove certifikata provodi se na isti način kao i inicijalno izdavanje certifikata. 

Dokumentacija potrebna za izdavanje Demo aplikacijskih certifikata

Dokumentaciju za izdavanje Demo aplikacijskih certifikata za fiskalizaciju potrebno je dostaviti u Registracijski ured Fine ili skeniranu putem adrese elektroničke pošte certifikati-fiskalizacija@fina.hr predati:

  • Zahtjev za izdavanje Demo aplikacijskog certifikata za fiskalizaciju - 1 primjerak,
  • presliku osobne iskaznice osobe koja će biti skrbnik certifikata.

Detaljne informacije o postupku izdavanja i preuzimanja Demo aplikacijskog certifikata kao i potrebnu dokumentaciju možete pronaći ovdje.

 
 
OBNOVA DEMO CERTIFIKATA ZA FISKALIZACIJU

Obnova aplikacijskog Demo certifikata za fiskalizaciju vrši se predajom dokumentacije Zahtjeva za izdavanje certifikata za fiskalizaciju i preslike osobne iskaznice skrbnika certifikata u Registracijski ured Fine ili skenirane dokumentacije putem adrese elektroničke pošte info.rdc@fina.hr.

Procedura izdavanja i preuzimanja obnovljenog Demo certifikata za fiskalizaciju u potpunosti je ista kao i kod inicijalnog izdavanja Demo certifikata.

 
 

DOKUMENTACIJA ZA INFORMATIČKE TVRTKE

Dokumenti
Zahtjev za izdavanje DEMO aplikativnog certifikata za fiskalizaciju (povećana duljina serijskog broja)
Narudžbenica za modul XmlSigner
 
 

PREUZIMANJE CERTIFIKATA ZA FISKALIZACIJU

Na donjem linku možete preuzeti Vaš Demo certifikat za fiskalizaciju.

Demo aplikacijski certifikat za fiskalizaciju

 
 
XMLSIGNER - MODUL ZA POTPISIVANJE PORUKA

Kako bi se olakšao i ubrzao postupak uspostave sustava fiskalizacije koje provode informatičke tvrtke, Fina je na temelju iskustva u razvoju sličnih rješenja za elektroničko potpisivanje, razvila programsku komponentu za elektroničko potpisivanje poruka - Modul XmlSigner.

Modul XmlSigner je programska komponenta koja služi za digitalno potpisivanje XML-a odnosno poruka koje sadrže propisane elemente računa, a moguće ga je integrirati u vaše aplikativno rješenje. Poruke se potpisuju aplikativnim certifikatom za fiskalizaciju.

Modul XmlSigner moguće je koristiti u .NET i Java okruženju. Naime, unutar modula nalazi se dll koji možete povezati s .NET aplikacijom, odnosno jar, za ugradnju u java aplikacije.

Modul nudi više načina za pozivanje, koji su detaljno opisani u uputama za ugradnju modula, a koje ćete dobiti prilikom preuzimanja modula. Rezultat modula je ispravno potpisan XML računa, odnosno, račun s potpisom koji će prihvatiti Porezna uprava kada ga pošaljete web servisom.

Modul XmlSigner izdaje se za određeni poslovni subjekt, a poruke odnosno računi koji se potpisuju mogu se potpisati isključivo aplikativnim certifikatom istog tog poslovnog subjekta.

Kako nabaviti  XmlSigner modul?

Za korištenje XmlSigner modula potrebno je imati licencu. Moguće je naručiti jednu ili više licenci, za više različitih poslovnih subjekata. Jedna licenca podrazumijeva modul za jednog poslovnog subjekta. Drugim riječima, informatička tvrtka koja će uspostavljati sustav fiskalizacije kod više poslovnih subjekata koji su obveznici fiskalizacije, može naručiti više licenci za te poslovne subjekte. Naknadu za naručene licence, plaća tvrtka koja je licence naručila. Iznos naknada po licenci možete pronaći ovdje.

Narudžbenicu za Modul XmlSigner možete dostaviti na sljedeće načine:

Nakon što Fini dostavite narudžbenicu, na adresu e-pošte koju ste naveli na narudžbenici dobit ćete datoteku s ekstenzijom .lic, koja sadrži aktivacijske podatke. Unosom datoteke na donjem linku možete preuzeti modul. Modul možete koristiti samo za poslovne subjekte koje ste naveli na narudžbenici i za koje su izdane licence.

Preuzimanje Modula XMLSigner

 
 
Pretraživanje
 
 

PODRŠKA

Informacije o izdavanju apikativnih certifikata za fiskalizaciju:
certifikati-fiskalizacija@fina.hr

 
 
info@fina.hr / info telefon 0800 0080 / Ove su stranice informativnog karaktera / Powered by iSite